Martin Kersten is neerlandicus, dichter, schrijver, eindredacteur van de Quintette (kwartaalblad van de stichting Hot Club de France Nederland) en gitarist.

Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan (wat toen nog heette) de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit) en gaf bijna dertig jaar Nederlands aan het RSG Lingecollege in Tiel.

Van hem verschenen eerder de gedichtenbundels: ‘Op golven van tijd’ (1998); ‘De tuinen van Hades’ (2000) en ‘’t Is in Tiel te doen’ (2004).

In 2000 verscheen (tegelijkertijd met zijn tweede gedichtenbundel) tevens de cd 'Instrumentale Poëzie' met zeven schitterende instrumentale gitaarcomposities van eigen hand.

In 2000, na het lezen van 'Zaden van een berk - Het dichten van haiku en de geestelijke reis' van Clark Strand, raakte hij volledig in de ban van de haiku. Hij begon zijn eigen spirituele reis door allereerst uitgebreid kennis te nemen van de klassieke haikumeesters in de Japanse literatuur om vervolgens zelf haiku's te gaan schrijven.

Haiku schrijven betekent dat je de natuur (weer) in je leven toelaat. De beoefening van het lezen en schrijven van haiku werd gaandeweg een vorm van meditatie en een weg naar zelfbewustzijn die uiteindelijk in december 2016 (16 jaar later) uitmondde in een bundel met Japanse poëzie, getiteld 'De buik van de meeuw - haiku, senryu en tanka'.

In 2019 verscheen het originele en humoristische sprookje 'De magische harp', op A4-formaat, geschreven in 1997 met aquarellen van zijn dochter Elvi, die toen negen was.

Op dit moment is hij bezig met het schrijven van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.